Resep Chicken Katsu Anti Ribet

Chicken Katsu. Created in Japan but loved worldwide, chicken katsu is a simple breaded and fried chicken cutlet, served with a sweet katsu sauce.. Chicken katsu, fried chicken cutlets, are an obsession for chef Roy Choi of Kogi BBQ in Los Angeles. The simple recipe is made with only five ingredients.

Chicken Katsu In Japanese recipes, Katsu is basically a simple dish of breaded and fried meat cutlets. The most popular katsu is tonkatsu, or Japanese fried pork cutlet. For people who prefer chicken, there is chicken katsu or Japanese fried chicken cutlet. Cara membuatnya cukup mudah Chicken Katsu menggunakan 13 bahan dan 5 langkah. Berikut cara memasak nya.

Bahan yang diperlukan Chicken Katsu

  1. Siapkan 500 gr Fillet Dada Ayam, iris melebar agak tipis bagi 4, pukul2 supaya agak pipih. Lumuri air perasan jeruk nipis.
  2. Siapkan 1 sdt Merica Bubuk.
  3. Siapkan 1 1/2 sdt Garam.
  4. Siapkan 2 sdm Minyak Wijen.
  5. Siapkan Minyak untuk menggoreng.
  6. Siapkan Bahan Pelapis.
  7. Siapkan 1/2 sdt Garam.
  8. Siapkan 1/4 sdt Merica Bubuk.
  9. Dibutuhkan Secukupnya Tepung Terigu.
  10. Siapkan Secukupnya Tepung Panir/Tepung Roti Kasar.
  11. Siapkan Pencelup.
  12. Siapkan 1 butir Telur, kocok lepas.
  13. Siapkan 2 sdm Air.

Katsu is served with Tonkatsu sauce or katsu sauce, which pairs perfectly well with the fried meat. To make katsu sauce, combine catsup, soy sauce, sugar, Worcestershire sauce and red pepper in a small bowl and set aside. Chicken katsu (Japanese chicken schnitzel or chicken cutlet) is usually served with the sweet and savory tonkatsu sauce, finely shredded cabbage and cucumbers. You can eat it either with steamed rice, ramen or prepared chicken katsu don.

Cara Pembuatan Chicken Katsu

  1. Marinasi fillet ayam dengan garam, merica & minyak wijen. Ratakan ke seluruh daging fillet. Diamkan selama 30 menit hingga bumbu meresap (boleh simpan dalam kulkas)..
  2. Siapkan pencelup : Campurkan kocokan telur dengan air, sisihkan. Siapkan Pelapis : Campurkan tepung terigu, garam & merica. Aduk rata, sisihkan. Tempatkan tepung panir dalam wadah terpisah..
  3. Keluarkan ayam dari kulkas. Taburi dengan campuran tepung terigu tipis2. Kemudian celupkan ke dalam kocokan telur, lalu gulingkan di atas tepung panir sambil ditekan-tekan agar menempel. Lakukan hingga fillet habis. Simpan kembali dalam kulkas kurleb 15 menit agar tepung panir lebih set/menempel & tidak mudah rontok saat digoreng..
  4. Panaskan minyak. Goreng ayam dalam minyak banyak, pastikan ayam terendam. Goreng dengan api sedang hingga kuning keemasan. Jangan sampai terlalu kering supaya daging ayamnya terasa juicy..
  5. Angkat & tiriskan. Potong2 sesuai selera & sajikan dengan saus favorit. Saya pakai saus keju aja deh, yummmπŸ˜‹πŸ˜‹.

It is a comfort food widely popular in Japan. It is straightforward to prepare, and the main ingredients are. Open the chicken thighs and flatten with a rolling pin. Combine eggs, cornstarch, salt, white pepper, garlic powder, and water to make a batter. Coat chicken in the egg batter, then the roll in panko crumbs.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Resep Chicken Katsu Anti Ribet"

Posting Komentar

close