Resep Pan-Seared Meltique Rib Eye Steak Untuk Pemula

Pan-Seared Meltique Rib Eye Steak. Pan-Seared Rib Eye Steak recipe: I love steaks grilled outside over hardwood charcoal, but in the middle of winter, in rainy weather or simply when Pan-searing is the restaurant technique of searing on the stove top, then finishing the dish in the oven. The same advantages of this approach which. Sharing with you guys our tried and tested steak recipe.

Pan-Seared Meltique Rib Eye Steak Restaurant quality steak you can make at home. You'll be surprised at just how easy they are to make at home. How to make a Pan Seared Garlic Rib eye Steak! Cara membuatnya tidak susah Pan-Seared Meltique Rib Eye Steak menggunakan 11 bahan dan 4 langkah. Berikut cara memasak nya.

Bahan yang diperlukan Pan-Seared Meltique Rib Eye Steak

  1. Siapkan 370 gr meltique ribeye steak.
  2. Dibutuhkan 3 siung bawang putih (geprek tanpa kupas).
  3. Dibutuhkan 2-3 batang daun rosemary (bisa ganti dengan daun thyme).
  4. Siapkan unsalted butter (bisa ganti margarin).
  5. Siapkan garam dan lada hitam.
  6. Dibutuhkan secukupnya olive oil.
  7. Dibutuhkan Pelengkap:.
  8. Siapkan 1 ikat buncis (kukus).
  9. Dibutuhkan 1 wortel (kukus).
  10. Dibutuhkan 2 kentang ukuran sedang (kukus).
  11. Dibutuhkan 1 genggam kacang polong (kukus).

Delicious Rib Eye Steak that's pan seared to perfection for exceptionally tender and flavorful steak. Pat dry the steaks with paper towel before cooking to remove excess moisture. A classic steak recipe made with a fool proof method to get the best steak every time. Try this Pan Seared Filet Mignon with Chimichurri or this Herb Crusted Beef Tenderloin.

Langkah Pembuatan Pan-Seared Meltique Rib Eye Steak

  1. Pastikan daging benar-benar kering tanpa ada air (bisa ditekan-tekan pelan menggunakan tissue biar kering jika masih basah). Taburi garam dan lada hitam, ditekan-tekan pelan-pelan..
  2. Panaskan minyak secukupnya. Masukkan daging, masak hingga bagian pertama berubah warna. Masukkan butter secukupnya, daun rosemary, dan bawang putih disekelilingnya. Pastikan minyaknya merata ke bagian yang atas juga..
  3. Lalu balik, masukkan ekstra butter. Lakukan hal yang sama yaitu pastikan minyaknya merata. Masak sampai daging sesuai selera (rare, medium-rare, medium-well done atau well done). Kalau saya suka medium-well done. Krn saya ga punya alat ukur memasak, jadi saya tusuk pakai garpu biar tau tingkat kematangannya. Angkat dan tiriskan 5 menit sebelum penyajian..
  4. Steak siap disajikan dengan pelengkap..

An Easy Pan Seared Ribeye Steak Recipe. Let this sizzling recipe be your guide! Learn how to cook a ribeye steak in a frying pan or skillet, on Note: This technique creates a great mouth-watering charred ribeye steak using a very hot skillet while emitting a great deal of smoke. Bring steak (s) to room temperature. When oven reaches temperature, remove pan and place on range over high heat.

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Resep Pan-Seared Meltique Rib Eye Steak Untuk Pemula"

Posting Komentar

close